Pacific Building
We exist to build great things

McDonald’s Silverburn

23rd June 2015

FAST-FOOD giants McDonald’s love their themes – and their premium “Wood and Stone” styling is proof that the company take the opportunity to reinvent themselves whenever possible.

At Silverburn in Glasgow, the Wood and Stone theme has been rolled out in an all-new restaurant that has been built and fitted out by Pacific Building.

Coming in at a cool £600,000, it is an indication of the sheer quality that has been put into this latest iteration from the American brand.

Decorated with natural wood and sustainable stone materials, as well as graphical representations of both, this is the first McDonald’s diner in Scotland to feature the Wood and Stone styling.

It is also the first in the country to boast a new conveyor belt system that runs in full view of customers and delivers personalised food orders to diners right on time and completely fresh.

A major element of the fit-out was a full mechanical and electrical installation which included the integration of new kitchen equipment and an extensive ventilation system routed through to the roof of the shopping centre at a height of 30 metres.

A new ceiling and tiled flooring were installed, together with decoration, furniture and specialist joinery.

The Silverburn outlet operates under the “Experience of the Future” umbrella – restaurants that allow customers to personalise their food for a better experience and make orders via mobile devices and self-order kiosks.

McDSilverburn case study

 

Pacific Building Accreditation